fbpx

Politika Privatnosti

Ova politika privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu kupnje Internet stranice www.textor.hr, odnosno u procesu prijave Korisnika na listu primatelja e-mailova o novostima, akcijama, sniženjima i ostalim prilikama. Ova politika privatnosti sastavni je dio Uvjeta kupnje stranice www.textor.hr.

Textor d.o.o. pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti podataka Kupca i/ili Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU (GDPR). Ovom politikom privatnosti opisano je kako Textor d.o.o. ( u daljnjem tekstu Voditelj obrade podataka), Dugopoljska cesta 29, Dugopolje, Hrvatska, obrađuje osobne podatke.

Upućuju se Kupci i Korisnici stranice www.textor.hr da pročitaju sve navedeno kako bi lakše shvatili koje podatke Textor d.o.o. obrađuje i prikuplja, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi i koja su prava Korisnika i Kupca vezana uz pristup, ispravak i brisanje te pravo na prigovor.

Korisnik, odnosno Kupac u bilo kojem trenutku može poslati pitanje u vezi osobnih podataka na e-mail tonitextor@gmail.com ili se javiti putem telefona na 021/342-708 (pon-pet: 8-16 h).

Prihvaćanjem ove Politike privatnosti klikom, prilikom otvaranja računa (registracija) ili prijave Kupca na račun, odnosno prijavom Korisnika na listu primatelja e-mailova o novostima, akcijama, sniženjima i ostalim prilikama, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao , razumio i da se slaže s obradom osobnim podataka kako ih ova Politika privatnosti utvrđuje.

1. Što su osobni podaci?

Osobni podaci su koje koristimo su: Ime, Prezime, e-mail, Broj mobitela, Adresa, Poštanski broj, Grad, Država, Regija, IP adresa, RFID tagova i kolačića na web stranicama, fotografija, video snimak, OIB.

2. Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Textor d.o.o.?

Prilikom Kupnje Prodavatelj može zatražiti slijedeće informacije od Kupca: Ime, Prezime, e-mail, Broj mobitela, Adresa, Poštanski broj, Grad, Država, Regija. Kupac potvrđuje da se slaže s obradom osobnih podataka klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja“ te klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Pravila o privatnosti“. Prilikom prijave Korisnika na listu primatelja e-mailova o novostima i popustima, Prodavatelj će zatražiti unos e-mail adrese.

Svi podaci koje Korisnici unose prijavom na listu primatelja e-mailova o novostima i popustima, su zaštićeni imenom i lozinkom.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako te informacije Prodavatelju ne budu pružene za određenu aktivnost, Kupcu odnosno Korisniku neće biti dopuštenja takva aktivnost, jer bez traženih podataka neće biti tehnički izvediva.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranice www.textor.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane. Prodavatelj preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice www.textor.hr. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova.

3. U koju svrhu Prodavatelj prikuplja i obrađuje osobne podatke? 

Prodavatelj prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici www.textor.hr , realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bila individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

Prodavatelj prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o novostima i popustima u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Internetsku stranicu www.textor.hr. Niti jedan dio navedene Internetske stranice nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

4. Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka? 

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Politike privatnosti i uvjetima korištenja osobnih podataka sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici www.textor.hr, a koji je sadržan u Uvjetima kupnje (predugovorne obavijesti) te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca. Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) na gumb Prijava ili kupnjom, klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja“ te klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Pravila o privatnosti“ , daje privolu za obradu svojih osobnih podataka.

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i prilikama unosom svojih podataka na Internet stranici www.textor.hr te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka tonitextor@gmail.com ili se javiti putem telefona na 021/342-708 (pon-pet: 8-16 h).

5. S kojim primateljima Prodavatelj dijeli osobne podatke?

Prodavatelj neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Prodavatelj će, kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga, po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

6. Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Prodavatelj u trenutku plaćanja na Internet stranici www.textor.hr, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva WSPay d.o.o. Zagreb, pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih) kartica, ugovornog partnera i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod WSPay d.o.o. Zagreb, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.

Osobni podaci: Ime, Prezime, e-mail, Broj mobitela, Adresa, Poštanski broj, Grad, Država
Kartični podaci: Broj Platne kartice

Navedeni podaci se obrađuju:

– u svrhu procesiranja transakcija koje je inicirao Kupac
– za potrebe pružanja usluge Card Storage, odnosno u svrhu elektroničke pohrane osobnih i kartičnih podataka Kupca

Obrada osobnih podataka trajat će onoliko koliko je potrebno za izvršenje Ugovora, odnosno ispunjenje svrhe obrade osobnih odataka i to:

– Za pružanje usluge on-line autorizacije – 13 mjeseci od dana provođenja pojedine transakcije odnosno dana terećenja
– Za pružanje usluge Card Storage- do isteka trajanja pojedine platne kartice odnosno isteka roka predviđenog za pružanje usluge on-line autorizacije, ovisno o tome što nastupi kasnije.

Corvus ostvaruje pristup osobnim podacima prikupljenim od strane Prodavatelja tj. Voditelja obrade koji će mu dostaviti i/ili omogućiti pristup osobnim podacima, dok za kartične podatke Voditelj obrade ovlašćuje Izvršitelja (Corvus) na prikupljanje istih u ime Voditelja obrade.

Voditelj obrade zadržava formalnu kontrolu i vlasništvo nad prikupljenim osobnim podacima, dok se kartični podaci, zbog njihove osjetljive prirode, prikupljaju i obrađuju isključivo unutar sustava pod kontrolom Izvršitelja obrade, gdje podliježu dodatnim razinama zaštite.

Prodavatelj obavještava Kupca da WSPay d.o.o. ne pohranjuje sigurnosni kod (CVV) s (debitne, kreditne) kartice Kupca. CVV je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji Kupac zasebno upisuje prilikom procesa plaćanja karticom. Taj broj će Kupac i dalje sam unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru. Prodavatelj stoga upozorava Kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.

7. Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni 

Prodavatelj pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca Internet stranice www.textor.hr na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Prodavatelj pohranjuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o novostima i popustima na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija, odnosno dok se Korisnik ne odjavi sa liste primatelja e-mailova o novostima i popustima.

8. Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav) 

Kupac ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka tonitextor@gmail.com i podaci će biti izbrisani unutar trideset dana ili putem obrasca za promjenu ili brisanje osobnih podataka kojeg možete preuzeti ovdje. Podaci o kupovini preko web shopa ostaju pohranjeni u računu za dotičnu kupovinu shodno drugim Zakonskim obavezama. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Prodavatelja putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka tonitextor@gmail.com u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Textor d.o.o. je sukladno relevantnim propisima imenovao Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana s obradom vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt: tonitextor@gmail.com ili 021/342-708 (pon-pet: 8-16 h).

9. Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka tonitextor@gmail.com

10. Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i stranice www.textor.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Prodavatelj shvaća ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Prodavatelj provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.textor.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

11. Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

12. Izmjena Politike privatnosti

Ovu Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka Prodavatelj može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Politike privatnosti na Internet stranici www.textor.hr. Zato Prodavatelj poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Politiku privatnosti. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Politikom privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.textor.hr.
Izmjena Politike privatnosti i uvjeta korištenja osobnih podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.textor.hr.
Nastavak uporabe Internetske stranice www.textor.hr od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Politiku privatnosti i uvjeti korištenja osobnih podataka.

13. Koristi li www.textor.hr kolačiće?

Internet stranica www.textor.hr koristi kolačiće, s primarnim ciljem kako bi naša web-stranica omogućila bolje korisničko iskustvo.

14. Ima li www.textor.hr kolačiće treće strane?

Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju kao i dijeljenje istoga s drugim internetskim servisima.

Društvene mreže

Dijeljenjem sadržaja stranice www.textor.hr na društvenim mrežama postavlja kolačiće. Internet stranica www.textor.hr koristi osim toga i Mailchimp servis.

Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. (“Google”). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Republici Irskoj gdje će se čuvati najduže 26 mjeseci nakon čega će biti izbrisani. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Googleovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi http://www.google.com/privacy.html.

Ukoliko želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema “kolačiće”, to možete učiniti ovdje.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu