fbpx

Opći uvjeti poslovanja

Podaci o trgovac
Textor d.o.o. (Dalje u tekstu Textor) Poduzeće za prodaju Veleprodajnih i Maloprodajnih tekstilnih proizvoda, Sjedište: Kopilica 62, 21000, Split, Hrvatska; MBS: Registrirano kod Trgovačkog suda u Splitu Tt-05/592-2 pod brojem 060206215, OIB: 07584985989, Porezni broj: 1930290, Temeljni Kapital 20.000,00kn uplaćen u cijelosti. Član Uprave: Velimir Stupalo Poslovna Banka: Privredna banka Zagreb, Radnička cesta 50, Zagreb IBAN: HR2723400091110179002

Direktni kontakt: 021/342708 (Pon-Pet 08:00-16:00).

Kupac
Kupac je svaka pravna osoba ili fizička, punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća uvjete poslovanja Textor-a, a što se potvrđuje narudžbom artikala. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja i pristupanje ugovornom postupku kupac potvrđuje prilikom narudžbe za kupnju artikala putem Textor web shopa.

Slike i opisi
Slike i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno odgovarati stvarnim slikama proizvodima. U opisu proizvoda navedeno je na što se konkretno cijena odnosi. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Jamstvo
Textor nudi besplatan povrat oštećenih proizvoda ili proizvoda sa nedostatcima u roku od 7 dana nakon isporuke proizvoda, kupac može direktno kontaktirati podršku na tonitextor@gmail.com, ili popuniti obrazac na stranici (hyperlink).

Ukoliko kupac uoči kvar ili nedostatak na proizvodu, kako bi ostvario pravo na pozivanje na odgovornost za materijalne nedostatke, kupac ima rok od 2 mjeseca od trenutka u kojem je ustanovio kvar da o kvaru obavijesti Textor.

Ako je kupac na vrijeme izvijestio Textor o nedostatku, može po svom izboru tražiti popravak stvari i zamjenu, a ukoliko to nije moguće, ili nije omogućeno u razumnom roku, može zahtijevati sniženje cijene stvari ili povrat novca.

Cijene
Istaknute cijene su u kunama s uračunatim akcijskim popustom te PDV-om. Valuta je hrvatska kuna (HRK). U slučaju promjene iznosa popusta, sva naručena roba bit će isporučena po cijenama koje su bile aktualne u trenutku izrade predračuna. Opcija predračuna je 3 dana. Istaknute redovne i akcijske cijene vrijede za kupnju putem web shopa. Za kupnju u Textor poslovnicama vrijede uvjeti koji nisu uvijek identični onima na webu.

Textor zadržava pravo na promjenu cijene prema izdanoj narudžbi u slučaju da je do iste došlo nenamjernom (tehničkom) greškom u sustavu. Ukoliko se dogodi takva situacija, kontaktirat će Vas naš web predstavnik.

Istaknuti artikli samo su dio Textor-ove ponude – pregled cjelokupne ponude možete pronaći u Textor Poslovnicama

Kolačići
Na web-stranicama www.textor.hr koriste se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika/posjetitelja smješta web poslužitelj kojim se posjetitelj koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita web stranice koje je posjetio, koje potom šalju podatke pregledniku koji zatim izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj web stranica (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega te se tako korisnicima pruža više online mogućnosti i bolji korisnički doživljaj.

Bitno je naglasiti da www.textor.hr internet stranica ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik ranije nije dao. Web stranice www.textor.hr  ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na računalo posjetitelja/kupca.

Više o kolačićima možete pročitati u našim Pravilima o korištenju kolačića.

Uvjeti plaćanja
Plaćanje na www.textor.hr može se obaviti na sljedeće načine:

1. Nalogom za plaćanje/predračunski: e-bankarstvom izravno iz Vašeg doma, kao i virmanom ili općom uplatnicom na temelju dobivenog predračuna, čija je opcija 3 dana.
Podaci za plaćanje nalogom:
Textor d.o.o.,  Kopilica 62, 21000, Split

Svrha: plaćanje po predračunu IBAN:HR2723400091110179002 kod PBZ banke.
Poziv na broj: 610-broj predračuna
Iznos: “iznos predračuna”

2. Kreditnom ili debitnom karticom:

Textor.hr koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, MasterCard, Visa, Maestro

       

3. Pouzećem: iznos ponude plaćate na ruke dostavljaču prilikom isporuke. U slučaju plaćanja pouzećem ukupan iznos računa (s uključenim troškovima dostave) uvećava se za 9,00 kn, koliko iznose troškovi osiguranja novca u transportu. Plaćanje pouzećem moguće je isključivo za artikle na skladištu, dakle za one kod kojih nema potrebe naručivanja.

Naručivanje
Proizvodi se naručuju putem košarice. U slučaju da Textor nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato jer naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti, pisanim će putem obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se kupac otkazati narudžbu, kupcu ćemo vratiti uplaćen novac (uvećan za propisanu kamatnu stopu) što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, imamo pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.

Dostava i isporuka
Paketnu dostavu Textor.hr obavlja u suradnji s najkvalitetnijim dostavnim službama koje vrše dostavu po načelu “od vrata do vrata”. Dostava se plaća u trenutku kupnje i uplaćuje zajedno s proizvodima. Cijena ovisi o broju naručenih artikala i o mjestu isporuke (kopno/otok). Dostava se obavlja na području cijele Hrvatske, izuzev manjih otoka.

 • Fiksna cijena dostave je 35kn
 • Ukoliko kupac ostvari iznos od 500kn cijena dostave se ne naplaćuje

Okvirni rok isporuke je od 3 do 10 radnih dana za artikle sa zalihe (ukoliko zaliha nije rasprodana, o čemu će Textor.hr obavijestiti kupca odmah po kupnji). Za ostale proizvode koji se naručuju u tvornicama rok isporuke je 20 do 75 dana, ovisno o vrsti robe i dobavljaču. Rok isporuke naveden je kod svakog artikla unutar web shopa Textor. Dostava na otoke obavlja se u pravilu jednom tjedno. Rok počinje od trenutka kad Textor zaprimi uplatu na IBAN ili kada je odobrena autorizacija kreditnih kartica. Subote i nedjelje ne računaju se u rok dostave.

Paketna dostava se obavlja od 8 sati do 16 sati radnim danom (osim u iznimnim slučajevima prema prethodnoj najavi).

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Roba je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te ju dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako kupac, nakon što je roba poslana, u očekivanom vremenu ne primi robu ili obavijest o isporuci, ima pravo o tome obavijestiti Textor kako bi se poduzelo traženje pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Sigurnost plaćanja
Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za online autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičnih kuća te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata putem kreditnih kartica obavlja se putem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu putem kartica u stvarnom vremenu. Na taj način omogućena je 100% sigurna kupovina kreditnim karticama u Textor web shopu.

Zamjena proizvoda/reklamacije/povrat
Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:
– ako je isporučena roba koja nije naručena;
– ako je isporučena roba koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Kupac može zamijeniti proizvod kupljen preko Textor web shopa u roku od 14 dana od primitka na adresu dostave. Textor se obvezuje reklamirani proizvod zamijeniti istim ili proizvodom sličnih karakteristika istog cjenovnog i kvalitativnog razreda u roku od 30 dana od primitka zahtjeva ili duže, ako je tako naknadno dogovoreno. Kupac je dužan reklamirani proizvod dostaviti u neoštećenoj originalnoj ambalaži sa svim priloženim dijelovima. Proizvodi s vidljivim oštećenjima, proizvodi koje je kupac pokušao popraviti ili prepraviti, proizvodi koji su oštećeni zbog neprikladne uporabe te proizvode bez originalne ambalaže nije moguće zamijeniti.

Textor će odobriti povrat robe kupcu nakon opravdane reklamacije zaprimljene izravno u Textor poslovnici ili putem web obrasca za reklamacije. U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, Textor će nadoknaditi kupcu njegove poštanske troškove povrata robe i eventualnu vrijednost robe koju nije više u mogućnosti isporučiti. U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom Textor-a, kupac snosi sve manipulativne troškove koji su nastali.

Potrošači, odnosno fizičke osobe koja sklapaju pravni posao ili djeluju na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili poslovne djelatnosti mogu, u skladu s člankom 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15), podnijeti prigovor na kvalitetu usluge Textor-a u pisanom obliku upućivanjem prigovora na adresu Textor-a, putem e-maila tonitextor@gmail.com, putem telefona 021/342 708. Odgovor na prigovor Textor dat će u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Raskid  ugovora
Kupac može raskinuti ugovor za robu kupljenu preko Textor webshopa ne navodeći za to razlog u roku od 14 dana. Rok za raskid ugovora počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti Textor o raskidu ugovora pisanim putem ili putem nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor ili ispunjavanjem Obrasca za jednokratni raskid ugovora i slanjem istog textor@st.t-com.hr ili na adresu Kopilica 62, Split. Ugovor se smatra raskinutim kada Textor primi pisanu obavijest. U slučaju raskida ugovora kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Textor-u u roku od 14 dana od dana raskida ugovora. Proizvod koji kupac vraća mora biti kompletan, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži sa svim pripadajućim neoštećenim dijelovima, priborom i dokumentacijom. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Pravo na jednostrani raskid ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija ili sklopljenog na daljinu pripada potrošaču sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača, i to kako slijedi:

 • Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 14 dana.
 • U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok od 14 dana počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 98. Zakona o zaštiti potrošača.
 • U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok od 14 dana počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Textor se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva (uvećan za zakonske kamate po kamatnoj stopi poslovne banke kod koje vodi transakcijski račun) najkasnije u roku od 14 dana po primitku pisane obavijesti o raskidu ugovora.

Isključenje prava na raskid ugovora
Potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 72. Zakona o zaštiti potrošača ako je riječ o ugovoru:

 • o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu.
 • o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju.
 • o prodaji audio ili videozapisa te računalnih programa koje je potrošač raspakirao.
 • o prodaji knjiga.

Odgovornost za materijalne nedostatke
Odgovornost za materijalne nedostatke na proizvodu propisana je člancima 400. do 429. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15, 29/18) kao i Zakonom o zaštiti potrošača.
Textor odgovara za materijalne nedostatke proizvoda do trenutka prijelaza rizika na kupca (trenutak predaje stvari u posjed kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik), bez obzira je li mu materijalni nedostatak bio poznat. Također, isti odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prijava reklamacije zaprimljene izravno u Textor poslovnici ili putem web obrasca treba sadržavati, uz opis činjeničnog stanja i fotografije oštećenja, odnosno nedostataka.
Kupac je obvezan obavijestiti Textor o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak.
Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da proizvod ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti Textor u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio.

Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka Textor može imati jednu od sljedećih obveza, sve u skladu sa odredbama Zakona o obveznim odnosima:
1. uklanjanje nedostatka,
2. predaja drugog proizvoda bez nedostatka,
3. sniženje cijene,
4. raskid ugovora.

U slučaju da su nedostaci posljedica nestručnog puštanja u rad, upravljanja, skladištenja, održavanja ili drugih nestručnih zahvata kupca, Textor ne snosi odgovornost. Takve nedostatke, kao i nedostatke koje nisu pokriveni jamstvom, Textor će otkloniti po nalogu kupca u skladu s tada važećim cjenikom servisiranja.
Kada je kupac pravna osoba na njega se odnose pravila o materijalnom nedostatku propisana Zakonom o obveznim odnosima, posebno u dijelu u kojem je materijalni nedostatak za pravne osobe uređen drugačije od ovdje navedenoga u Web shop – uvjetima poslovanja, tada se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima.

Textor se obvezuje pokriti troškove dostave povrata i zamjene pri utvrđenom legitimnom nedostatku utvrđenom sa Textor-ove strane.

Rješavanje sporova
Eventualne sporove Textor i kupac, odnosno potrošač, nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom je nadležan stvarno nadležni sud u Splitu. Od 15. veljače 2016. postoji mogućnost rješavanja sporova vezanih uz online kupnju i putem internetske platforme koja je svim građanima Europske unije dostupna na sljedećoj poveznici.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu