fbpx

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o novim proizvodima, kolekcijama i promocijama.

 

Pratite nas:

Bijelo/Sivo/Beige

Naše iskustvo nas je provelo kroz mnogo uređenih interijera hotela, ureda i restorana, i uvijek se mogao isticati trend tri boje koje su bile skoro sveprisutne u dizajnu. Naravno radi se o bijeloj, sivoj i beige, boje koje nikada neće razočarati pri uređenju prostora

Postoji mnogo razdjeljenih mišljenja o ovim bojama, dok jedni misle da su takve boje „igranje na sigurno“, monotone i dosadne, drugi misle da postoji nešto jako inspirativno i duboko u bojama poput bež boje:

There’s something so soothing, welcoming and luxurious about soand tones, blonds, camels, cashmere, tans and shades of taupe.

Dok se slažemo sa moći tih boja i onoga što one mogu reprezentirati, često nailaze na jedan od problema, gdje preuzmu vladavinu interijera preuzimajući tu monotonu i „očekivanu“ liniju.

Reference: Gloria Jaroff
Reference: My domaine

Iako one same dolaze u nježnijim nijansama u dekoru, moguće je boju kao sivu iskoristiti na mnogo raznih načina, pa čak i ponekad kombinirati je samu sa sobom. Bijela ovdje igra veliku ulogu kao (ne)boja koja razdvaja i spaja razne nijanse koje bez nje nebi dolazile do isticaja.

Reference: Entrance at Osterley Park by Robert Adam
Reference: Benjamin Moore’s Stormy Sky

Vrlo klasični a i najuspješniji način korištenja te tri boje je kao neutralna baza za oživljavanje drugih boja, gdje one izlaze iz glavnog kadra ali obnašaju ulogu pozadinskih boja, što mnoge druge ne mogu. Na ovaj način one mogu biti sveprisutne u dizajnu u umjerenijoj dozi.

Blog

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i primajte obavijesti o novim proizvodima, kolekcijama i promocijama.

 

Pratite nas:

Povezane novosti

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu